Sunday, September 3, 2017

Oracle E-Business Suite (EBS) R12 Project Essentials

QUESTION: 1
Your  customer  has  set  up  a  contract  project  with  a  distribution  rule Work/Work. Identify three setup options to:
-           Charge labortransactions revenue and all othernonlabortransactionsrevenue to separate accounts
-           Generate separate invoice lineamountsforlaborand nonlabortransactions
A. Setup revenue categories as required.
B. Definerevenue accountsatthe revenue category setup level.
C. Define AutoAccounting rules to derive revenue account based on revenue category.
D. Definegrouping option byrevenuecategoryon the invoice format and attach the invoice format at the project type level.
E. Define grouping option by revenue category on the project type.
Answer: A, C, D
Explanation:
Note:
Revenue and Billing Information
When you enter revenue information for your project, you specify a revenue distribution rule for the revenue accrual method and the billing method for this project. When you enter billing information, you specify invoice formats, bill cycle days, and other invoicing information.
The project type determines which revenue distribution rule appears as the default value for this field, and which other revenue distribution rules you can choose from. Oracle Projects predefines the following revenue distribution rules:
Cost/CostAccrue revenue and bill using the ratio of actual cost to budgeted cost (percent spent). Cost/EventAccrue revenue using the ratio of actual cost to budgeted cost (percent spent), and bill based on events.
Cost/WorkAccrue revenue using the ratio of actual cost to budgeted cost (percent spent), and bill as work occurs.
Event/EventAccrue revenue and bill based on events. Event/WorkAccrue revenue based on events, and bill as work occurs. Work/EventAccrue revenue as work occurs, and bill based on events. Work/WorkAccrue revenue and bill as work occurs.

QUESTION: 2
Identify two predefined transaction sources that Oracle Projects uses to import the transactions generated within Oracle Projects.
A. Oracle Interproject Supplier Invoices
B. Oracle Projects Intercompany Supplier Invoices
C. Project Allocations
D. Capitalized Interest
E. Oracle Interprojed Customer Invoices
Answer: C, D
Explanation:
Oracle Projects uses predefined transaction sources to import project allocations and capitalized interest transactions that it generates internally. Reference:Oracle Projects Implementation Guide,Transaction Sources

QUESTION: 3
Refer to the exhibit.
In your company's Expenditure/Event Organization Hierarchy, organization labor costing rules are assigned to all organizations except San Jose. What happens when you run the "PRC: Distribute labor costs" program for a timecard transaction entered by an employee from the San Jose organization?
A. Therule assignedfor SanFranciscotakes precedence and the transaction will hesuccessfully a distributed.
B. The rule assigned for USA takes precedence and thetransaction will he successfully cost distributed.
C. The rule assigned for California takes precedence and the transaction will be successfullycostdistributed.
D. The program ignores this transaction, because no labor costing ruleis assigned for San Jose.andcompletesnormally.
 E. The program completes normally. However, the output will have this transaction under the exceptions sectionwith a message "No Labor costing rule assigned for organization."
Answer: C

QUESTION: 4
Which two options are not task attributes for financial task structure?
A. Task Type
B. Service Type
C. Work Type
D. Chargeable Flag
E. Scheduled Dates
Answer: B, D
Explanation:
Incorrect:
Not A:Task types assign default attributes to tasks and control how Oracle Projects processes tasks. Task types specify basic task attributes.
Not C:Work types represent a classification of work. You use work types to classify both actual and scheduled work.
Not E:Oracle Projects uses start and finish dates to control processing, indicate estimated and scheduled duration, and serve as tools to evaluate project performance.
The start and finish dates at the project level are:
Actual: Actual dates when work on the project started and finished. You can use these dates to drive future timecard and earned value functionality. (not E)Scheduled: Scheduled start and finish dates for the project.
Target: The expected lifespan of the project.
Estimated: A task manager's estimate of when work on the project will be started and finished.
Baseline: The baselined schedule

QUESTION: 5
A new contract project is created for work for a customer by using event-based billing. A decision has been made to give a discount to the customer on
 a particular invoice. You want to apply this discount and reduce the invoice without affecting revenue. Which event type should be used to achieve this?
A.        Manual
B.         Invoice Reduction
C.        Deferred Revenue
D.        Automatic
E.         ScheduledPayment
Answer: D
Explanation:
Event Type Classification is: Scheduled Payment, Deferred Revenue, Invoice Reduction, Manual, or Automatic (for billing events only)

QUESTION: 6
In which two circumstances would it be appropriate to deselect the "Interface Revenue to GL" option in System Implementation Options, before you run the Interface to GC?
A. During data migration ifRevenue is already in General Ledger
B. When Revenueis handled in Accounts Receivable
C. WhenAutoAccounting isincorrect and the Revenue interfacing to GeneralLedger needs to be puton hold.
D. When Financewants to reconcile Unbilled Receivables/Unearned Revenue E. When Revenuewas generated in errorforallprojects in Released status, and needs to becorrected.
Answer: A, B
Explanation:
A:        If the revenue amounts are already interfaced to General Ledger (GL) through a different interface, then uncheck the ‘Interface Revenue to GL’ option in the implementation options and run the ‘Interface Revenue to GL’ process in Oracle projects. This will turn the flags in the revenue records as accepted in GL, though it is not interfaced. Once this is done, revert back the implementation option back to its original state.

QUESTION: 7
 What type of project will a company require to use Organization Forecasting?
A. contract project
B. Administration Project
C. Organization Planning Project
D. capital project
E. multi-function project
Answer: A
Explanation:
Note:
*Compute Forecast Labor Revenue
This process calculates the potential revenue of labor expenditure items based on established bill rates and markups. The expenditure items that the process selects are billable labor expenditure items charged to contract projects that have not yet been processed by the Generate Draft Revenue process. The items do not have to be approved to be processed for forecast revenue.

QUESTION: 8
An organization uses Oracle Projects and has fully installed Oracle Human Resources. Which statement does not apply to this scenario?
A. Employees can be entered and maintainedin Oracle Projects.
B. Jobs can be setup in Oracle Projects.
C. Organizations can be defined In Oracle Projects.
D. Organization Hierarchiescan be defined in Oracle Projects.
E. WorkerAssignments can be viewed in Oracle Projects.
Answer: D
Explanation:
Note:
*Oracle Projects fully integrates with Oracle Human Resources to keep track of employees and information relevant to them, such as bill rates and mailing address.

QUESTION: 9
Identify the four different levels where transaction controls are defined.
 A. Expenditure Categories
B. Expenditure Organization
C.        Employee
D.        Project Organization
E.         Expenditure Type
F.         Person Type
Answer: A, C, D, E
Explanation:
You can configure transaction controls by the following:
(A)Expenditure Category
(C)Employee
(E)Expenditure Type
Non-Labor Resource

QUESTION: 10
Your client has expressed a desire to produce and summarize invoice lines for Non-Labor transactions by type of expenditure based on high level tasks of the project. Which invoice formal grouping should he used to achieve this?
A.        TopTask,ExpenditureType
B.         TopTask,Employee
C.        Revenue Category,Expenditure Category, Top Task
D.        TopTask,Expenditure Category
E.         TopTask, Revenue Category, Expenditure Category,Expenditure Type
Answer: A
Explanation:
Note:
*Oracle Projects processes tasks based on their position in the structure. The three distinct positions are:
Top Task: A task whose parent is the project
Mid Task: A task that is not a top task or a lowest task
Lowest Task: A task that is at the bottom of the structure, without any child tasks
*You can configure transaction controls by the following:
Expenditure Category Employee Expenditure Type Non-Labor Resource

QUESTION: 11
Which three types of People Resources does Oracle Projects support?
A. Team Roles
B. Straight Time
C.        Jobs
D.        Item
E.         Named Person
Answer: A, C, E
Explanation:
Note:
*People resources represent named persons or any grouping of named persons(E)by attributes such as job(C), organization, or role(A), whose time (effort) capacity is consumed to complete the project work. Example: Amy Marlin

QUESTION: 12
Identify three adjustment actions that require submission of Distribute costs program to process the adjustments?
A. Change Comment
B. Release Hold
C.        Split
D.        Transfer
E.         Recalculate Revenue
F.         Capitalizable to Non-Capitalizable
Answer: C, D, F
Explanation:
After you have performed the adjustment actions, you need to run the appropriate processes to process the adjustments.
The table below notes what processes to run to process each adjustment action.

QUESTION: 13
A customer has gone into bankruptcy and is unable to pay their bills. This means that the project revenue is now overstated. How can the customer reduce the revenue on the project to accurately reflect the amount of collectable revenue?
A. Create a revenue write-off event forthe uncollectable element andinterface to General Ledger.
B. Create a negative funding line and assign to the project thus reducing its revenue.
C. Createacost adjustment on the project using preapproved batches.
D. Createa credit memo in Oracle Projects and interface to Accounts Receivable.
E. Entera transaction control against the expendituretypes and regenerate the draft invoice.
Answer: A

QUESTION: 14
What must be defined to enable a company to use an organization for a straight time expenditure?
 A. Define the organization with the Following:
1.         Add Cost Centreas the Organization type.
2.         Add an organization classification ofHR Organization.
3.         Add the organizationto anorganization hierarchy.

1.         Add the organization classifications HR Organization and ProjectExpenditure/Event
2.Add the organization to anorganizationhierarchy
3. Add the organization hierarchy to the appropriate Oracleprojectimplementation option setting

C. Define the organization with the following:
1.Add the organization classificationsProject/Task Owning Organization and ProjectExpenditure/Event Organization.
2. Add the organization to an organization hierarchy.
3.Add the organization hierarchy to the appropriate Oracle project implementation option setting.

D. Define the organization with the following:
1.         Add the organization classifications Project Expenditure/Event Organization.
2.         Add the organization to an organization hierarchy.
3.Add the organization hierarchy to the appropriate Oracle project implementation option setting.

E. Define the organization with the Following:
1.         Add the organization classifications HR Organization and ProjectExpenditure/Event
2.         Add the organization to an organization hierarchy.
3.         Define Organization Labor Costing Rules.
Answer: E
Explanation:
Note:
*You  can  set  this  at  the  Inventory  Organization  level  in  the  Project
Manufacturing Parameters window, the Costing tabbed region. This allows
WIP employee resources and Project straight time hours to be summarized as
Straight Time Expenditure Type Class.
*expenditure type class
An additional classification for expenditure types that indicates how Oracle Projects processes the expenditure types. For example, if you run the Distribute Labor Costs process, OracleProjects will calculate the cost of all expenditure items assigned to the Straight Time expenditure type class. Formerly known as system linkage

QUESTION: 15
A customer has two operating units: US and Ireland. A project that is set in the Ireland operating unit requires the services of employees from the US operating unit. Identify three mandatory steps that must be completed for the employees in the US to enter their time on the project and for costs to be successfully distributed.
A. Set up Internal Billing Implementation optionsin US and Ireland.
B. Define providercontrolsin US and receiver controlsin Ireland.
C. Setup a new transaction source to receive Intercompany transactions in Ireland.
D. For theprojectinIreland, select "Allow Cross Charges to all Operating Units within Legal Entity".
E. For the projectin Ireland,set up transaction controls to allow charges from other operating units.

Answer: B, C, D
Explanation:
B:Provider and Receiver Controls Setup For each provider operating unit or receiver operating unit involved in the cross charge, the Provider/Receiver Controls window Provider Controls and Receiver Controls tabs specify:
The cross charge method to use to process intercompany cross charges and to override default cross charge method for inter-operating unit cross charges. Attributes required for the provider operating unit to process intercompany billing to each receiver operating unit. This includes the Intercompany Billing Project and Invoice Group.
Attributes required for the receiver operating unit to process intercompany billing from each provider operating unit. This includes the supplier site, expenditure type and expenditure organization. * (C)Intercompany Billing Accounting
Companies choose the intercompany billing method largely due to legal and statutory requirements. When you use this method, Oracle Projects generates physical invoices and corresponding accounting entries at legal transfer prices between the internal seller(provider) and buyer (receiver) organizations when they cross a legal entity boundary or operating units. * (D)Overview of Cross Charge
When projects share resources within an enterprise, it is common to see those resources shared across organization and country boundaries. Further, project managers may also divide the work into multiple projects for easier execution and management. The legal, statutory, or managerial accounting requirements
 of such projects often present complex operational control, billing, and accounting challenges.
Oracle Projects enables companies to meet these challenges by providing timely information for effective project management. Project managers can easily view the current total costs of the project, while customers receive bills as costs are incurred, regardless of who performs the work or where it is performed.
Reference:
Oracle Project Costing User Guide,Cross Charge

QUESTION: 16
A project is undertaken for a customer where all labor costs are non-billable, and Non-Labor costs are billable if the accumulated costs incurred are greater than $10k. How can Oracle Projects be implemented to support this?
A. Use transaction controls to restrict billing to Non-Labor elements and to calculate the bill amounts on Non-Labor.
B. Use transaction controls tobilling Non-Labor elements, capture the value on the project, and then use the Non-Labor billing extension to calculate when an activity is billable.
C. Create an agreement and funding for $10k only, and fund only those tasks on a project where you estimate to incur costs of $10k or more.
D.        Use the cost-to-cost billing extension to build billing rules to meet the requirement.
E.         Use the cost accrual extension.
Answer: B

QUESTION: 17
An organization posts project costs to the balance sheet as they are incurred. Each month they recognize project revenue on each project. Select the option that ensures that costs are credited from the balance sheet and debited to profit and loss as revenue is recognized.
A. Use events for project revenue and use GL journals to carry outthe relevant account postings.
B. Implement a projectrevenue extensionwithappropriate event types and AutoAccountingdefinition.
 C. Usemiscellaneoustransactions to generate revenue with the appropriate AutoAccountingdefinition.
D. Use preapproved batches with a class type of "Work in Process" to generate revenue withthe appropriate AutoAccounting definition.
Answer: B

QUESTION: 18
Company ABC wants to deploy workplan task structures where the lowest tasks represent deliverables. They want to collect costs at a level higher than the lowest tasks for groups of deliverables. Which two task structure relationships are available for them to consider?
A. Define the structures as Fully Shared.
B.         Utilize Task-based mapping structures.
C.        Defineaseparate branch of task hierarchy for deliverables.
D.        Define a separate branch of task hierarchy for cost collection.
E.         Definethe structures as Partially shared.
Answer: B, C
Explanation:
Note:
*You can set up two types of project structures in Oracle Projects:
/Workplan structures consist of tasks that help project managers and team members plan, track, and deliver projects on time.
/Financial structures consist of tasks that help project managers and financial administrators track billing, costs, budgets, and other financial information for individual projects.
*If you enable both a workplan structure and a financial structure for your project or project template, you can decide whether or not they are integrated, and if so, to what degree. You do this by choosing one of the following options on the Structures setup page:
/Shared Structures: Enables you to generate a financial structure with a task hierarchy that is fully shared by the workplan structure task hierarchy. Workplan and financial structures are fully shared by default.
/Partially Shared Structures: Enables you to generate a financial structure that is partially shared by the workplan structure hierarchy.
/Non-Shared: Task-Based Mapping: Enables you to map individual workplan structure tasks to individual financial structure tasks.
 /Non-Shared: No Mapping: Choose this if you do not want to integrate your project workplan and financial structures in any way.

QUESTION: 19
A US-based company is providing resources to a UK subsidiary and has implemented Oracle Projects intercompany billing solutions. How would the US company create the Accounts Payable invoice in the UK operating unit?
A. when the draft intercompany invoiceis approvedin the us Projects ledger B. when the draftintercompanyrevenue is approved in the US Projectsledger C. Invoice automatically createdas part of the PRC: Tieback Invoices fromReceivables in the USProject ledger
D. when the draftintercompanyinvoice is released in the US Projects Ledger E. on creation ofthe Intercompany revenue in the US General Ledger
Answer: C
Explanation:
The provider operating unit runs the process PRC: Tieback Invoices from
Receivables, which automatically creates corresponding intercompany invoice
supplier invoices ready to be interfaced to Oracle Payables in the receiver
operating unit.
Note:
See step 6 below.
Intercompany Billing Processing FlowIntercompany billing processing requires the following steps: The provider operating unit also imports project-related supplier costs from Oracle Purchasing and Oracle Payables and project-related expense report costs from Oracle Payables.
Use Oracle Receivables to print the invoice as well as to create accounting for
Oracle Subledger
Accounting.
Reference:
Oracle Project Costing User Guide,Cross Charge

QUESTION: 20
You have defined a Non-Labor resource "Mini Truck" with an expenditure
type "Vehicle" that has a rate of $100. This resource is attached to three Non-
Labor resource organizations:
"Construction-East," "Construction-West," and "Construction-Central."
 How do you set up a rate of $150 for usage charges when the "Mini Truck" owned by "Construction-Central" is charged to a project?
A. In the Project setup, enter a rate of $150 for"Construction-Central"in the organization overrides.
B. In the Non-Labor resources setup, select the"Construction-Central"organization and enter a rate of $150.
C. Create a new rate schedule with a rate of $150 for"Mini Truck"and attach it to the project.
D. Create a new rate schedule with a rate of $150 for"Mini Truck"and attach it to"Construction- Central."
E. Write custom code in Non-Labor cost override extension.
Answer: D

QUESTION: 21
A project is enabled for Burdening by setting up a burden schedule at the project type level. A Miscellaneous expenditure Item Is charged to the project with a raw cost of $100 and expenditure type "Overhead." The "Overheads" expenditure type is excluded from all cost bases in the burden structure. What happens when the "PRC: Distribute usage and Miscellaneous Costs" program is run for this project?
A. The program errorswith the message "Missing Expenditure type."
B. The program completes successfully; Raw Cost = $100, Burden Cost=$0,TotalBurdened cost=$100.
C.        Theprogram completes successfully; Raw Cost=$100, Burden Cost= $100,TotalBurdened cost=$100.
D.        Theprogram completes successfully; Raw Cost =$100, Burden Cost=$0, Total Burdened cost= $0.
Answer: C
Explanation:
Note:
*Distribute Usage and Miscellaneous Costs
The process computes the costs and determines the default GL account to
which to post the cost for expenditure items with the following expenditure
type classes:
Usages
Burden Transactions
 Miscellaneous Transactions
Inventory and WIP transactions not already costed or accounted

QUESTION: 22
A customer wants to make a new classification mandatory on all their new projects. Select the three options that could help them accomplish this.
A. Define the classification as Mandatory in theClassification configuration.
B. Define the classification as Mandatory in the Project Type configuration.
C. Define the classification category to allow one code only.
D. Define project status controls to disallow project status changes where classificationcategory codesare missing.
E. Define theclassificationas Required on the appropriate project templates in the QuickEntry screen.
Answer: A
Explanation:
Note:
*You define project classifications to group your projects according to categories you define. A project classification includes a class category and a class code. The category is a broad subject within which you can classify projects. The code is a specific value of the category.
*(see step 3 below)Defining class categories and class codes
To define class categories and class codes:
1.Navigate to the Class Categories and Codes window.
2.Enter a unique Class Category name and a Description.
3.Specify whether the class category is mandatory for every project you define.
Enable if all projects must have a code assigned to this class category. Do not enable if this class category is optional. If you do not enable this option, you cannot use this class category in your AutoAccounting rules.
4.Specify whether you want to use the class category in your AutoAccounting rules. Suggestion: For each project, you can use only one code with one class category for use with
AutoAccounting rules. If an AutoAccounting category already exists within a particular date range, assign an end date to the existing AutoAccounting category and then create a new one.
5.Specify whether you want to allow entry of only one class code with this class category for a project.
 Note: Defining multiple class codes for one category for a project may affect reporting by class category; defining multiple class codes may cause your numbers to be included more than once.
6.Enter the Name, Description, and Effective Dates for each class code.
7.Save your work.
Reference:
Project Classifications (Class Categories and Class Codes)

QUESTION: 23
An employee has entered eight hours of billable time on a project. You want only three hours to be billable and five hours to be nonbillable. What is the adjustment action that should be applied on this expenditure item?
A. Transferthe item.
B. Change the billable status.
C. Split the item.
D. Apply billing hold.
E. Change quantity.
Answer: C
Explanation:
You can split an item into two items so that you can process the two resulting split items differently. For example, you may have an item for 10 hours, of which you want 6 hours to be billable and 4 hours to be non-billable. You would split the item of 10 hours into two items of 6 hours and 4 hours, marking the 6 hours to be billable and 4 hours to be non-billable. The resulting split items are charged to the same project and task as the original item.
Reference:
Types of Expenditure Item Adjustments

QUESTION: 24
A one- time additional public holiday has been announced for this year. You update the PA Calendar, which is used for Resourcing with this exception. Select the two options required to ensure that this change is reflected in the existing assignment on resource calendars.
 A. Run"PRC: Generate CalendarSchedules."
B. Run "PRC: Rebuild Resource Timeline."
C. Inform Resource Managers that they will have to redo all the existing planning.
D. Run "PRC: AutomatedCandidate Search."
E. Run "PRC:Refresh project summary amounts."
Answer: A, B
Explanation:
Changes to these calendars impact the schedules of the person resources, requirements, and assignments differently. Oracle Project Resource Management provides the following administrative processes to help manage these changes and to maintain consistent schedule information throughout the application:
PRC: Generate Calendar Schedule for a Single Calendar PRC: Generate Calendar Schedules for a Range of Calendars PRC: Rebuild Timeline for a Single Resource
PRC: Rebuild Timeline for a Range of Resources
Reference:
Oracle Projects Fundamentals,Assigning People to Projects

QUESTION: 25
You define assets for your project and assign them at the project or task level. What should be the value of "Project Asset Type" to generate asset lines?
A.        Estimated
B.         As Built C. Generate D. Built
E.         Regenerate
Answer: B
Explanation:
Note:
*Project Asset Type
This field identifies whether an asset represents an Estimated or complete, As-Built capital asset, or a Retirement Adjustment asset.
 *We have a Capital Projects, Every month end we want generate asset lines and send to FA as CIP asset lines againest the project asset.Once project is completed then all the Asset lines will capitalize in FA .
When we want to generate asset lines, we have to give the Date in Service and Project asset Type as "Built". after generating the asset line we cant change the Date in service in oracle projects If we have given the Project Asset type as " Estimated" then i cant generate asset lines. *Project Asset Type
When you copy an asset, Oracle Projects copies the asset with the same project asset type. For estimated assets, you can optionally copy the asset as an as-built asset.

QUESTION: 26
A customer is billed using deliverable billing events, which are currently approved by the customer and the finance director before invoicing. There are often invoices awaiting the finance director's approval and release. The Finance director would like to use functionality that allows all invoices to be approved and released automatically. How can this be achieved?
A. Use deliverable managementto automatically approve the invoice.
B. Implement the cost-to-cost billing extension.
C. Implement the costaccrual and project status inquiry extension.
D. Implement theinvoice approval/release extension.
E. Set the "Interface unreleased revenue to GL" profile option to "Yes."
Answer: D
Explanation:
The Automatic Invoice Approve/Release Extension allows you to release invoices automatically as part of the Generate Draft Invoice process. Incorrect: Not E:
Generating Revenue Accounting Events
After you generate and release the revenue, you run the concurrent program PRC: Generate Revenue Accounting Events. The concurrent program determines default unearned revenue and unbilled receivables accounts using AutoAccounting and generates accounting events for Oracle Subledger Accounting.
Note: If you set the profile option PA: Interface Unreleased Revenue to GL to yes, then Oracle Projects automatically releases any unreleased revenue when you run the concurrent program PRC: Generate Revenue Accounting Events.
Reference:
 Oracle Project Billing User Guide,Releasing Invoices

QUESTION: 27
A project has two customer billing elements. One part of the project is based on a fixed fee and the other part is a variable based on a cost plus basis. The customer requires separate invoices for fixed fee elements and variable works elements. How can agreements be used to provide separate invoices?
A. Createeach element as a top task and implement top task billing for the project.
B. Create each element as a top task on the project and create an agreement for variable works and onefor fixed fee.Then fund the project at the top task level.
C. Have one agreement and create an invoice grouping rule in Accounts Receivable.
D. Create oneagreement and fund the project.
E. Use billing events and create separate events per purchase order.
Answer: B
Explanation:
One Customer, Multiple Agreements
Use multiple agreements when you have one customer, but a requirement to create a separate invoice for each top task.
You can use this method to accrue revenue cost-to-cost or impose hard or soft revenue limits by task, as well as automatically create separate invoices by task.
To create separate invoices by task, you must use a different agreement to fund each task. If you use more than one agreement for a single task, the agreements are used according to the precedence described earlier for projects.
Reference:
Oracle Project Billing User Guide,greements and Project Funding

QUESTION: 28
A company generates revenue at period end, but bills monthly in arrears. The first project revenue is due to be recognized at the end of May and the first invoice sent to the customer in June. What are the accounting entries at the end of May?
 A. Debit: Cost of Goods SoldCredit: Unbilled Receivables
B. Debit: BankCredit: Revenue
C. Debit: Unearned RevenueCredit: Revenue
D. Debit: RevenueCredit: Accounts PayableLiability Account
E. Debit:UnbilledReceivablesCredit: Revenue
Answer: E
Explanation:
Revenue
Once revenue is created, Oracle Projects runs AutoAccounting to determine the appropriate default accounts. AutoAccounting selects all of the AutoAccounting parameters for each item or event, determines the account coding, validates the account coding against the general ledger, and updates each revenue distribution line with the appropriate default account. AccountDebitCredit
Unbilled Receivables and/or Unearned Revenue200.00 Revenue200.00

QUESTION: 29
An organization wants to consolidate work based billing across multiple projects (produce one invoice for a single customer based on multiple contract projects). Which two methods will help them accomplish this?
A. Create draft Invoices against individual projects, and consolidate them in Receivables.
B. Create a program. All costs will roll up to the program level and the program can be billed.
C. Run theinvoice consolidation concurrent request to produce a singleinvoice.
D. Carry out billing against top tasks across any projects with the same ServiceType.
E. Use inter-project billing so that individual contract projects invoice a single project which, in turn, bills the customer.
Answer: A, C
Explanation:
C:Consolidated Invoicing allows you to consolidate multiple project invoices into one single invoice.
 Reference:
Project Billing Made Easy Using Invoice Consolidation

QUESTION: 30
A client requires a project definition that allows for charging expenditures to the project at a higher Work Breakdown Structure level than where the manually entered percentage complete progress is captured. Which three Shared Structure relationships will support this requirement?
A.        Shared
B.         Partially shared
C.        Mapped
D.        Not shared
E.         Vertical
Answer: A, B, D
Explanation:
Structure Integration Setup
If you enable both a workplan structure and a financial structure for your project or project template, you can decide whether or not they are integrated, and if so, to what degree. You do this by choosing one of the following options on the Structures setup page:
*Shared Structures: Enables you to generate a financial structure with a task hierarchy that is fully shared by the workplan structure task hierarchy. Workplan and financial structures are fully shared by default.
*Partially Shared Structures: Enables you to generate a financial structure that is partially shared by the workplan structure hierarchy.
*Non-Shared: Task-Based Mapping: Enables you to map individual workplan structure tasks to individual financial structure tasks.
*Non-Shared: No Mapping: Choose this if you do not want to integrate your project workplan and financial structures in any way.
Reference:
Oracle Projects Fundamentals

QUESTION: 31
A contractor is engaged to carry out a statement of work by a customer. The contract is fixed price, and milestone payments will be made based on the
 individual completion of agreed deliverables. The contract specifies that 10% of any invoice totals must be withheld. The exception to this rule is that if certain deliverables are met ahead of the agreed schedule, then the full amount can be invoiced. How would this scenario be set up in Oracle Projects?
A. CustomerRetention Billing is implemented with a Withholding Term ofExpenditure Category.
B. 10% ofproject costs isset with abilling hold (as required) inExpenditureInquiry.
C. A taskis used to collectcosts that are to be withholdingand the task is set to non-billable asrequired.
D. CustomerRetention Billing isimplemented with aWithholding Term based onEvent Types.
E. A customerbill splitisimplemented to send 10% ofall invoiced costs to a dummy customer.
Answer: A
Explanation:
*Defining Retention Terms
Retention Terms determine how amounts are withheld from project invoices
and how the withheld amounts are billed to the project customer. Retention
terms include:
Withholding Terms
Withholding Terms by Expenditure Category Withholding Terms by Event
Revenue Category Billing Terms
*Witholding Terms
These terms apply to all sources of project invoice amounts for the specified project or top task. For each term, you can define a withholding percentage or amount. Optionally, a threshold amount can be defined to determine the maximum amount to be withheld per term.
Reference:
Oracle Project Billing User Guide

QUESTION: 32
A company generates revenue at period end, but bills monthly in advance. The customer is invoiced in April with project starting in May and the first project is due to be recognized at the end of May. What are the accounting entries at the end of May?
 A. Debit: Cost of Goods SoldCredit: Unbilled Receivables
B. Debit: Unearned RevenueCredit: Revenue
C.        Debit:ReceivableCredit:Bank
D.        Debit:ReceivableCredit: Unearned Revenue
E.         Debit: BankCredit: Revenue
Answer: D
Explanation:
Invoice
When you run the program to interface invoices to Oracle Receivables, Oracle Projects runs AutoAccounting to determine the appropriate default accounts. If the invoice fails AutoAccounting, then the program marks the draft invoice with an error. See: Overview of AutoAccounting, Oracle Projects Implementation Guide.
The following table shows entries Oracle Projects creates when the Interface Invoices to Oracle
Receivables process is run: AccountDebitCredit Receivables200.00 Unbilled Receivables and/or Unearned Revenue200.00
Reference:
Oracle Project Billing User Guide

QUESTION: 33
Identify three transactions for which Oracle Project Costing enforces budgetary controls.
A. project-related purchase requisitions and purchase orders entered in Oracle Purchasing
B. expense reports entered In Oracle iExpenses C. supplier invoices entered in Oracle Payables
D. contingent worker purchase orders entered in Oracle Purchasing E. employee timecards entered in Oracle Time and Labor
Answer: A, C, D
Explanation:
Note:
*Enable Budgetary Controls and Encumbrance Accounting
 To use budgetary controls, you must implement budgetary control and encumbrance accounting for the ledger in Oracle General Ledger and enable encumbrance accounting in Oracle Payables or Oracle Purchasing.Encumbrance accounting automatically creates encumbrances for requisitions, purchase orders, and invoices. *PSA: Budgetary Control Report Template
This profile option can be set at the site, application, responsibility, and user levels. You must select Budgetary Control Results Template as the value for this profile option to enable users to view funds check results from Oracle Purchasing and Oracle Payables after a funds check.
Reference:
Oracle Projects Implementation Guide,Implementing Oracle Project Management

QUESTION: 34
You have imported Labor transactions into Oracle Projects from Oracle Time and Labor by running the "PRC: Transaction Import" program. What is the correct sequence to run the concurrent programs listed below to transfer the cost and accounting entries of these transactions to General Ledger?
1. PRC: Distribute Labor Cost
2.PRC: Transfer Journal Entries to GL
3.PRC: Create Accounting (with the Transfer to GL option set to "No")
4.PRC: Interface Labor Costs to GL
5.PRC: Generate Cost Accounting Events
6.PRC: Distribute and Interface tabor costs to GL
A. 1, 3, 6
B. 1, 5, 3, 4
C. 1, 5, 3, 2
D. 1, 2
E. 3, 6
Answer: C
Explanation:
The following activities take place as part of the expenditures process flow for labor costs:
If you define your own detailed accounting rules in Oracle Subledger Accounting, then Oracle Subledger Accounting overwrites default accounts, or individual segments of accounts, that Oracle Projects derives using AutoAccounting.
 Reference:
Oracle Projects Fundamentals,Expenditures Process Flow Example: Labor Cost

QUESTION: 35
Your organization has configured employee rate schedules. Which three schedules can utilize employee rate schedules when delivering a project?
A. Job rate schedules
B. Planning schedules
C. Cost rate schedules
D. Bill rate schedules
E. Resource class rate schedules
Answer: B, C, D
Explanation:
You can use rates to calculate amounts for costing, billing, and workplan and financial planning. Oracle Projects determines rates from a combination of rate schedules and rate overrides. You can define the following four types of rate schedules in Oracle Projects:
*Employee: Use this type of rate schedule to define standard hourly rates or percentage markups by employee. You can use employee rate schedules as planning schedules(B), cost rate schedules(C), and bill rate schedules(D).
*           Job: Use this type of rate schedule to define standard hourly rates by job title. When you enter a job-based rate schedule, you enter a job group to indicate which jobs are used to determine rates. You can use job schedules as planning rate schedules, cost rate schedules, and bill rate schedules.
*           Resource Class : Use this type of rate schedule to define planning rates by resource class, or as a combination of resource class and organization. *Nonlabor: Use this type of rate schedule to define rates or percentage markups by nonlabor expenditure type or a combination of nonlabor expenditure type and nonlabor resource. You can use nonlabor rate schedules as planning rate schedules, cost rate schedules, and bill rate schedules.
Reference:
Rate Schedule

QUESTION: 36
 The Profile option "PA: Cross Project User-Update" is set to "Yes" for a Projects module user. Which two statements apply?
A. The use must be named as a Key Member on a project to be able to see Summary Labor Costs.
B. The userwill be able to update projects across all Operating Units.
C. The userwill be able to update only the projects belonging to the same Operating Unit to which theuser belongs.
D. Theuserview SummaryLaborCosts forall projects.
E. The user must alsohave Organization Authority forall Operating Units to updateall projects.
Answer: B, E
Explanation:
PA: Cross Project User - Update: Enables users to update all project information. This applies only to the operating units the responsibility has access to through the MO: Operating Unit profile option or the MO: Security Profile profile option.
Note: Users whose responsibilities are associated with a cross business group access security profile can view and update project and resource information across all business groups in your enterprise.
Reference:
Oracle Projects Fundamentals, Responsibility-Based Security

QUESTION: 37
Which three Project foundation setups are shared across Operating Units in a multi-organization setup?
A. Project Classifications categories
B.         ProjectTypes
C.        Project Templates
D.        Project numbers
E.         ExpenditureTypes
Answer: A, B, E
Explanation:
A:Project Classifications (Class Categories and Class Codes)
 You define project classifications to group your projects according to categories you define. A project classification includes a class category and a class code. The category is a broad subject within which you can classify projects. The code is a specific value of the category.
B:In a multi-organization environment, you must set up project types for each operating unit. It is possible to have the same project type names in multiple operating units. However, each project type has it own attributes to control project processing by operating unit.
E:In a multi-organization environment, expenditure types are set up once and
are shared across
all operating units.
Reference:
Oracle Projects Implementation Guide,Implementing Oracle Project Costing

QUESTION: 38
Which three statements are correct about defining a cost budget for a project?
A. You can enterbudget amount atthe project level, the top task level, or the lowest task level.
B. Youcan enterbudget amount only at the lowest task level.
C. You can enterbudget amountfora combination of lowest task and a labor resource.
D. Youcan enterbudget amount only at the top task level.
E. You can enterbudget amount for a combination of lowest task and a Non-Labor resource.
F. You cannot enterbudget amount for a combination of lowest task and a Non-Labor resource.
Answer: A, C, F
Explanation:
A:You can budget at the project, top task, or lowest task level.
Note:
*When you create budgets and forecasts that do not use budgetary control and budget integration features, you can choose to enter budget and forecast amounts at any level of the financial structure by selecting one of the following lowest level planning level options: Project Top
Task Lowest
Task
 When you choose the Lowest Task option, you can enter amounts at all levels of the financial structure including top tasks, middle-level tasks, and lowest tasks. You can also enter amounts at multiple task levels within the same branch of the financial structure. Oracle Projects treats theamounts that you enter at each task level as incremental amounts that roll up into the total amounts for the project.

QUESTION: 39
A customer is using Oracle Payables and Oracle Projects. The customer has two suppliers set up with names X and Y, respectively. Supplier Y has been merged with Supplier X. The Supplier Merge Program is run from the Supplier Merge option in Oracle Payables and you have chosen to merge all transactions. What will happen to the supplier references on transactions related to Supplier Y that are already interfaced to Oracle Projects?
A. The Supplier Merge Program does notimpact any supplier transactions that are already interfaced to Oracle Projects.
B. The SupplierMerge Program completes with error,the merge is not possible because transactionsrelated to Supplier Y are already interfaced to Oracle Projects.
C. The supplier references to Supplier Y will be modified to Supplier X for all transactions existing in Oracle Projects.
D. The transactionsrelatedto Supplier X and Y will be deleted from Oracle Projects.
E. The transactions related to Supplier Y will be deleted from Oracle Projects.
Answer: C
Explanation:
Note:
*When you merge supplier information you have different options. You can choose to merge both invoices and purchase orders. If you choose to merge invoices, then you can merge all invoices or just unpaid invoices. When you choose to merge all invoices, any associated payments are merged as well. *Supplier Merge
You can merge suppliers in Oracle Payables to maintain your supplier records. This functionality enables you to merge duplicate suppliers into a single, consolidated supplier. You can use it to merge transactions within the same supplier from one supplier site to a different supplier site. You can also choose to merge all transactions for a supplier into a new supplier, or you can choose to merge only unpaid invoices.
 The supplier merge program in Oracle Payables updates the supplier references on related transactions in Oracle Projects.

QUESTION: 40
You are setting up an AutoAccounting rule and trying to use "Class Code" as the parameter for that rule. Which setup must exist in order to use "Class Code" as one of the parameters?
A. Enable AutoAccountingfor one ClassCode ofaClassCategory.
B. EnableAutoAccountingforall the Class Codes ofaClassCategory.
C. Enable AutoAccounting for the Class Category.
D. Enable AutoAccountingfor both Class Category and Class Code.
Answer: A
Explanation:
*AutoAccounting Parameter: ClassCode
AutoAccounting class code on the project.
Note: Since you can define many project classification categories, the Class Code parameter always corresponds to the one classification category that you specified as the AutoAccounting classification category.
Reference:
Oracle Projects Implementation Guide

QUESTION: 41
A company has multi-currency projects and tasks. What is the hierarchy in which the currency attributes are allocated to a transaction?
A.        Project,Task
B.         Implementation Options, Project,Task
C.        Task,Project, Implementation Options
D.        Task,Implementation Options, Project
Answer: B
Explanation:
Note:
Setting up Multi-Currency Transactions
 To set up your system to process multi-currency transactions, perform the
following steps:
*Implementation Options
Use the Currency Implementation Options to control the default values for
currency attributes at the operating unit level. Oracle Projects uses the
currency  attributes  to  calculate  currency  exchange  rates.  See:  Currency
Implementation Options.
*Currency
For each project for which you want to process multi-currency transactions, set up the Currency options in the project and task options window. This option enables you to enter default currency attributes for a project. See: Currency, Oracle Projects Fundamentals. *Cross Charge
You can use the Cross Charge Options to specify whether the project can accept charges from other operating units. See: Cross Charge Setup, Oracle Projects Fundamentals.
*Task Currency and Cross Charge Options
*You can use the Task Currency and Cross Charge Options to override the costing currency conversion attributes and cross charge options in a lowest task. See: Currency, Oracle Projects Fundamentals and Cross Charge Setup, Oracle Projects Fundamentals.
*Transaction Entry and Transaction Import
During Transaction Entry and Transaction Import, you can override the project and task currency attributes. See: Entering Expenditures, Oracle Project Billing User Guide and Currency Conversion Attributes for Imported Transactions, Oracle Projects APIs, Client Extensions, and Open Interfaces Reference.
Reference:
Oracle Projects Implementation Guide

QUESTION: 42
Identity three transactions that can be entered as a pre-approved expenditure batch:
A.        Burden
B.         Supplier Invoices
C.        Usages
D.        Expense Reports
E.         Miscellaneous
Answer: A, D, E
 Explanation:
Pre-approved expenditures are timecards, expense reports(D), usage logs, miscellaneous transactions(E), burden transactions(A), inventory transactions, and work in process transactions usually completed on paper and approved by a supervisor. You enter pre- approvedexpenditures into Oracle Projects in batch mode, generally on a weekly basis. After you enter the batches into the system, you submit them for review and then release them for cost distribution.
Reference:
Pre-Approved Expenditures

QUESTION: 43
An organization has agreed to bill rates based on a person's job, which are updated annually. The rates are recorded on a default bill rate schedule that is attached to each project. An employee has and HR assignment job of Consultant. However, the employee is temporarily working on a project as a Project Manager. What is the correct way to ensure that the employee's time is billed correctly?
A. Amend the employee's HR assignment to Project Manager.
B. Add the employee as a separate line to the defaultbill rate schedule.
C. Use the transaction controlfunctionalityat the project level.
D. Use the assignment override at the project level.
E. Use the employee bill rate override at the project level.
Answer: D
Explanation:
Job Assignment Overrides
You can override both an employee's job assignment and an employee's billing title for this project or lowest level task.
When you override an employee's job assignment, the new job assignment determines bill rates for the employee's billing on this project or lowest task (if this task uses job bill rates). You can choose any active job in the Oracle Applications database.
When you override an employee's primary billing title, the new billing title appears on future invoices for this employee's billing (if this project's labor invoice format displays an employee billing title).
 Any job assignment override you enter for this project or lowest task takes precedence over any project job assignment override.

QUESTION: 44
Your company has set up the burdening functionality to capture the overheads incurred on all projects. They have decided to store these overhead costs as a separate expenditure item on the same project and also charge it to a separate expense account. Which step would you perform to set up the required expense account?
A. Setup the accountat the expenditure typedefined for the Burden transaction.
B. Setupthe Total Burdened Cost Credit AutoAccounting function.
C. Set up the Burden Cost Account AutoAccounting function.
D. Set up the BurdenCostClearing Account AutoAccountingfunction.
E. Set up the accountatthe expenditure category defined for the Burden transaction.
Answer: A
Explanation:
Storing Burden Costs as a Separate Expenditure Item on the Same Project
You can choose to hold the burden cost components as a separate expenditure item on the same project. The expenditure items storing the burden cost components are identified with a different expenditure type that is classified by the expenditure type class Burden Transaction.
Reference:
Oracle Project Costing User Guide

QUESTION: 45
Which types of rate schedules should be defined to allow rates to be used to generate financial plans?
A. Job Labor Rates ScheduleNon Labor Rate Schedule
B. Resource Class SchedulePlanning Rate ScheduleLabor Rates Schedule C. Resource Class ScheduleLabor Rates ScheduleNon Labor Rate Schedule D. ResourceClass SchedulePlanning Rate ScheduleNon LaborRates Schedule
 Answer: C
Explanation:
Defining Rate Schedules
You can define four types of rate schedules. The following table lists the four types of rate schedules and indicates how you can use each rate schedule type in Oracle Projects.
Note:
*If you select the option to use planning rates, then you can choose the cost and revenue rate schedules to use to generate amounts. If you do not select the option to use planning rates, then Oracle Projects automatically chooses the rate schedules that are used to calculate actual cost and revenue (bill) amounts.
*You must specify rate schedules for resource class. When Oracle Projects is unable to determine the actual or planning rates to apply in a calculation, Oracle Projects automatically applies rates from the default rate schedules you specify for resource class.
Reference:
Oracle Projects Fundamentals

QUESTION: 46
Identify the correct setup to Integrate Project costing with Oracle Inventory.
A.
 In Oracle Inventory, enable Project Cost Collection for each organization. In Oracle Projects, define an expenditure type with class "Inventory." Define the project related transaction source in Oracle Inventory. B.
Set up Oracle Project Manufacturing.
In Oracle Projects, define an expenditure type with class "Inventory." Define the project-relatedtransaction source in Oracle Inventory. C.
In Oracle Inventory, enable Project Cost Collection for each organization. In Oracle Projects, define an expenditure type with class "Inventory." Define the project-related transaction type in Oracle Inventory.
D.
Oracle Project Manufacturing must be set up.
In Oracle Inventory, enable Project Cost Collection for each organization. Define the project-related transaction source inOracle Inventory
Answer: C
Explanation:
*Integrating Projects with Inventory without Project ManufacturingYou can
implement Inventory to Projects integration so that you can issue from
inventory to projects without installing Project Manufacturing. To implement
this integration, follow these steps:
*Oracle Inventory Integration
The following stepsarerequired for Oracle Inventory integration:
Reference:
Oracle Projects Implementation Guide

QUESTION: 47
A company requires advance payments for their contract projects. How would they ensure that for specific types of work they always have an advance payment?
A. Create a specific agreement type and use the advance receipts required extension toensure that theseagreements require advancepayments.
B. Set the customer profilein Accounts Receivable to require advance payments.
C. Createa transaction control for specificagreement types to ensure thatadvance paymentsare received.
D. Entera negative agreement value andfunded amount.
E. Fund the projects with a dummy agreement.
 Answer: A
Explanation:
Note:
*You can set up an agreement to require advance payments by selecting the Advance Required on the agreement. You can also use the Advance Required client extension to determine which agreements require advance payments. On these agreements, you can enter funding only up to the amount of advance payments.
The ability to change the Advance Required agreement option is controlled by function security.
*Agreements with Advance Payments
You can require advance payments on an agreement and record advance payments as they are made. When you generate draft invoices for projects that are funded by the agreement, the advance balance that is displayed on the funding summary is reduced. You then interface the invoice to Receivables. The AutoInvoice process in Oracle Receivables reduces the balance on the advance.

QUESTION: 48
Your company wants to define all its equipments as Non- Labor resources to track the cost incurred on the usage of these equipments, when defining the equipment. When defining the equipment as a Non-Labor resource in the system, you need to assign an expenditure type to it. What kind of expenditure type to it. What kind of expenditure type can be assigned to a Non-Labor resource?
A. expenditure type defined withExpenditureType Class as Work in Process B. expenditure type defined with ExpenditureType Class as Burden transactions
C. expenditure type defined withExpenditure Type Class as Supplier Invoices D. expenditure type defined with Expenditure Type Class as Miscellaneous Transactions
E. expenditure type defined with Expenditure Type Class as Usages
Answer: D
Explanation:
Oracle Projects uses the following expenditure type classes to process non-labor project costs:
 *Usages - Asset usage costs are interfaced to Oracle General Ledger.
*Supplier Invoices - Oracle Payables supplier invoices are interfaced from
Oracle Payables to
Oracle Projects.
*Miscellaneous Transaction - Miscellaneous Transactions are used to track miscellaneous project costs. This expenditure type class is similar to usages. The difference is that, for miscellaneous transactions expenditure items, you are not required to specify a non-labor resource or a non-labor resource organization, as you are for usage expenditure items. Miscellaneous transactions may be used for the following costs: Fixed assets depreciation
Allocations
Interest charges
*Burden Transaction - Burden transactions track burden costs that are calculated in an external system or calculated as separate, summarized transactions. These costs are created as a separate expenditure item that has a burdened cost amount, but has a quantity and raw cost value of zero. Burden transactions are interfaced to Oracle General Ledger. As with any other transaction in Oracle Projects, you can adjust and capitalize burden transactions, or accrue revenue or generate invoices for these transactions.
*Work In Process - This expenditure type class is used for Project Manufacturing WIP transactions that are interfaced from Manufacturing to Oracle Projects. You can also use this expenditure type class when you import other manufacturing costs via Transaction Import or when you enter transactions via pre-approved batch entry.
Reference:
Expenditure Type Classes

QUESTION: 49
A customer needs to enable all employees to enter timecards through the web against projects and tasks. What needs to be implemented to allow time to be recorded in Projects?
A. Project CostingOracleTime andLaborHuman Resources B. OracleTime andLaborPayrollPurchasing
C. Project CostingProject ManufacturingHuman Resources
D. Projects Resource ManagementOracleTime and LaborHuman Resources E. Project CostingOracle Time and LaborHuman ResourcesPayroll
Answer: E
 Explanation:
Note:
*           Payroll *Time & Labor.
There are many reports within Oracle Time & Labor to gather data about timecards entered through self-service and to gather data about timecards that you have transferred to the professional forms timecard window.
Reference:
Oracle Time and Labor Implementation and User Guide

QUESTION: 50
A customer enables transaction controls at the Project level. Oracle Project
Costing checks the control when the customer       .
A. transfers an expenditure item to another task of the same project
B. runs the PRC: Distribute Labor Costs concurrent program
C. runsthe PRC: Transaction Import concurrent program
D. entersaproject-related invoice distributionin Oracle Payables E. enters an online or preapproved expenditureitem
Answer: E
Explanation:
Expenditure Item Validation
When you enter expenditure items, you are charging cost to a project and a task. Oracle Projects validates expenditure items against predefined criteria and any transaction controls and transaction control client extensions that you set up during the implementation.
Reference:
Oracle Project Costing User Guide

QUESTION: 51
Which three statements are true about Multi-Currency Billing?
A. Agreements, Events, and Bill Rates have to be in the same current as the Project Functional Currency.
B. Agreements,Events, and Bill Rates can all be different currencies than the
 ProjectFunctionalCurrency.
C. The Project Currency can be different from theFunctional Currency of the operating unitthat owns the project.
D. The ProjectCurrency has tobe the same as the Functional Currency of the operating unit that owns the project.
E. An agreementcan fund invoices in more than one currency.
Answer: B, C, E
Explanation:
C:The multi-currency billing option can be set both at the operating unit level
and at the project level. To enter agreements and rate schedules in any
currency         for       a          project,            you      must    enable the       multi-currency           billing
functionality for the operating unit. To enter events in any currency for a
project, you can enable the functionality at the project level only. This value
defaults from the project template You can override the default value for an
individual project template or project.
Note:
Oracle Projects gives you the option to bill in a global environment when the multi-currency billing is enabled for an operating unit and for a project. When multi-currency billing is enabled, you can:
*Enter agreements, bill rates, and events in any currency regardless of the project functional currency(B)
*Designate the project functional currency, project currency, or funding currency as the invoice processing currency for a project
*Designate the project functional currency and the invoice transaction currency as the revenue transaction currency
*Define currency conversion attributes for converting revenue and invoicing amounts to the project currency, project functional currency, and funding currency
*Define currency conversion attributes for converting funding amounts to the project functional currency, and the project currency
*Define a default invoice currency for a project customer that is different from the project functional currency and assign conversion attributes for deriving revenue in this currency
Reference:
Oracle Project Billing User Guide

QUESTION: 52
Your company has two separate expenditure types to capture straight time and overtime labor transactions across all projects. When running cost distribution for labor transactions, the straight time labor must be charged to a labor
 expense account and overtime labor costs to an overhead expense account. How would you set up two different expense accounts?
A. Set up the account at the Expendituretype definition.
B. Define an Auto Accounting rule to derive account based on expenditure and attach it the Auto Accounting function "Labor Cost Account."
C. Define an Auto Accounting rule to derive account based on expenditure and attach it the Auto Accounting function "Labor Cost Clearing Account." D. Set up the account at the Expenditure type usage definition.
E. Set up the account at the Labor costing rule definition.
Answer: B
Explanation:
Implement AutoAccounting to charge appropriate expense accounts
When you implement AutoAccounting, you can charge straight time costs to a labor expense account and overtime costs to an overhead or overtime expense account. To charge straight time and overtime to different accounts, you define an AutoAccounting rule based on expenditure type, expenditure category, service type, compensation rule, or labor cost multiplier.
Note:
*Labor Cost Account Function
When you run the PRC: Distribute Labor Costs process, Oracle Projects calculates labor cost amounts based upon employee labor cost rates and compensation rules. After calculating labor costs, Oracle Projects uses the Labor Cost Account transactions to debit an expense account for raw labor costs.
*You need to define at least one overtime expenditure type. You use the Expenditure Types window to define overtime expenditure types classified by the Overtime expenditure type class.

QUESTION: 53
You implement Project Manufacturing along with Project Costing for manufacturing company. You define various expenditure types in which few are specific to Project Manufacturing. Identify the three setups that are required to have an expenditure type specific to Project Manufacturing.
A. Rate Required is enabled for theExpenditureType.
B. "Work In Process" class is associated with the Expenditure Type.
C. "Miscellaneous transactions" classis associated with the Expenditure Type.
 D. "Inventory" class is associated with the ExpenditureType.
E. Rate Required Is not enabled for the Expenditure Type.
Answer: A, B, D
Explanation:
B:Work In Process - This expenditure type class is used for Project Manufacturing WIP transactions that are interfaced from Manufacturing to Oracle Projects. You can also use this expenditure type class when you import other manufacturing costs via Transaction Import or when you enter transactions via pre-approved batch entry.
D:Inventory - This expenditure type class is used for the following transactions:
Project Manufacturing transactions that are interfaced from Manufacturing or
Inventory to Oracle
Projects.
Oracle Inventory Issues and Receipts that are interfaced from Oracle Inventory to Oracle Projects in a manufacturing or non-manufacturing installation.
You can also use this expenditure type class when you import other manufacturing costs via
Transaction Import or when you enter transactions via pre-approved batch
entry.
Note:
*If the Rate Required option for the selected expenditure type is enabled in Oracle Projects, then you must enter a quantity. When you interface the invoice distribution toOracle Projects, Oracle Projects copies the quantity and amount to the expenditure item and calculates the rate. If Rate Required option for the selected expenditure type is disabled, then the quantity of the expenditure item is set to the amount you enter in Oracle Payables.

QUESTION: 54
Which three options would result in a billing event being excluded from an invoice?
A. No taskisassigned to the event.
B. No event date has been entered.
C.  The event  dateis later than the invoice date when the process for
draftinvoicegeneration issubmitted.
D. The event has been placed on hold.
E. No revenue amount has been entered on the event.
 Answer: B, C, E
Explanation:
Note:
*Events: To be included on an invoice, an event must meet the following criteria:
/Event must not be already invoiced
/          (C)Event completion date must be on or before the bill through date /Event must be revenue distributed (for write-on revenue events only)
/If the Date-Effective Funds Consumption option is selected, then the event date must be within the agreement start and expiration dates
*Billing Events: Billing events are events for which there is no associated revenue. Because billing events have not accrued revenue against an agreement, a billing event can be billed against any agreement that has sufficient funding to cover the entire amount of the event (unless an agreement was specified on the event).
Reference:
Oracle Project Billing User Guide, Invoicing

QUESTION: 55
In a manufacturing company, there is a need to define 50 different jobs for engineers in Human Resources. For those 50 jobs, Oracle Projects has only 20 equivalent jobs for Billing. What functionality do you use to link these Human Resources and Projects jobs?
A. Job Groups B.
Job Families C.
Job Mapping D.
JobLevels
E. Job Hierarchy
Answer: A
Explanation:
Organizations within your enterprise are not required to use the same job definitions. You can define job groups for specific purposes and define unique jobs for each group. You can then map a job from one group to a job in another group. For example, the job titles you need for your European operating units may be different from the job titles you need for your U.S. operating units. For global projects you can define a global job set and map
 your European and U.S. jobs to the appropriate global jobs. These global jobs can then be used by your global projects to provide accurate and consistent billing and reporting.
Reference:
Oracle Projects Fundamentals,Jobs Overview

QUESTION: 56
You have set up a capital projects "Building Construction" with task "Block A." Which method should be used to capitalize the transactions charged to "Block A" with the expenditure type "Construction Costs" and expense the transactions charged to "Block A" with the expenditure type "Overheads"?
A. In the Expenditure type setup, mark"Overheads"as Non-capitalizable.
B. Set up transaction controls at the"Block A"task to make"Overheads"Non-capitalizabale.
C. Define the"Block A"task as Non-capitalizable.
D. Exclude"Overheads"from Capitalization in Asset assignments.
E. Use Asset Lines Processing Extension.
Answer: B
Explanation:
Capitalizable to Non-Capitalizable or Non-Capitalizable to Capitalizable
You can mark a capitalizable expenditure item as non-capitalizable, or vice versa. A capitalizable item can be grouped into an asset line you send to Oracle Assets. A non-capitalizable item cannot become an asset cost in Oracle Assets. You can define tasks as capitalizable or non-capitalizable; you can further specify which items are non-capitalizable using transaction controls.
Reference:
Types of Expenditure Item Adjustments

QUESTION: 57
A company has different organization requirements for HR, Payroll, Finance, and Projects. How can the company achieve this?
A. Byconfiguring a shared organization hierarchy
B. By configuring separate organization hierarchies for each application C. By configuring a shared organization hierarchy forProjects and Payroll
 D. By configuringashared organization hierarchy for Finance and Payroll
Answer: C
Explanation:
Note:
*Organization hierarchies provide a structure for the relationships between the organizations within your enterprise. They enable you to manage expenditure and reporting data and coordinate project-owning organizations. If your organization uses business groups, you can create project burdening organization hierarchies for each business group. You define an organization hierarchy by telling Oracle Projects which organizations are subordinate to which other organizations. You can define one organization hierarchy or several, depending on the needs of your enterprise. *The organizations and organization hierarchies of an enterprise are closely interrelated with the policies and procedures of that enterprise. To configure Oracle Projects to meet your business requirements, you must make critical implementation decisions regarding how you set up your organizations in Oracle Projects.
Organizations are departments, sections, divisions, companies, or other organizational units in your enterprise. You can gather collections of organizations into organization hierarchies. Organization hierarchies make it easier to manage expenditure and reporting data and coordinate the project-owning organizations within your enterprise.

QUESTION: 58
A project manager wants to create a revenue budget based on the project agreement and allocated funding. How can this be achieved?
A. by manually creatingarevenue budget
B. by selecting Funding revaluation in the systemimplementation options.
C. by selecting the "baseline project without budget" option, which will createa revenue budgetautomatically based on project funding
D. by selecting Invoiceat top taskfor the project E. by setting transaction controls
Answer: C
Explanation:
You can automatically create and baseline an Approved Revenue Budget for a project by checking the Baseline Funding without Budget check box in the Project Funding Inquiry window.
 Note:Budget/Fund/Bill at Project or Top Task Level
You can create a revenue budget, funding source allocation and project agreement, and perform billing at either the project or the top task level. After you have created an allocation line at either level, you cannot change to another level. For example, if you have created a funding allocation for a top task, you cannot create another funding allocation for the same project without entering a top task.
Reference:
Oracle Project Contracts Implementation Guide

QUESTION: 59
A company is using Project Billing. To meet their billing requirements, the company has Set up various revenue categories. Identify four places where the company can use these revenue categories in Oracle Project.
A. Setting upTransaction Controls using Revenue Categories.
B. GroupingExpenditureTypes by RevenueCategories.
C. GroupingEventTypeRevenue Categories.
D. Defining Rate Schedules using Revenue Categories.
E. Setting up AutoAccountingRules using Revenue Categories.
F. EnteringBudgets using RevenueCategories.
Answer: B, C, E, F
Explanation:
Revenue categories are used for grouping expenditure types(B)and event
types(C)for     revenue           and      billing  You     can      use       revenue           categories        for
budgeting(F), for reporting purposes, and in your AutoAccounting rules(E).
Revenue Categories are also used for grouping expenditure types for revenue
and billing(B).
Note:
*A revenue category describes a source of your organization's revenue. For example, a revenue category with a name such as Labor refers to labor revenue.
Reference:
Revenue Categories

QUESTION: 60
 A project has been mistakenly set up as a capital project, instead of a contract project. The project has already incurred expenditure. How can this be remedied?
A. Change the project type to Contract
B. Leave the project as capital and accruefor revenueasis.
C. Move all the costs toan contract task within the capital project.
D. A new project should be set up and costs transferred.
E. Delete all the expenditure Items and change the project type.
Answer: D
Explanation:
Note:
*Project Type
The project type determines how Oracle Projects processes costs (expenditure items) for a project. The type you choose provides many defaults and controls for project entry and processing. You must choose a type from one of the following project type classes:
/Use an Indirect project type to collect and track expenditure item costs and labor hours for overhead activities, such as administrative and overhead work, marketing, and bid & proposal preparation. You can also define indirect projects to track time off including sick leave, vacation, and holidays
/Use a Capital project type to collect and track costs and labor hours for asset development activities which you plan to capitalize as one or more assets. /Use a Contract project type to collect and track costs, labor hours, revenue, and billing for services performed for and reimbursed by a client

QUESTION: 61
Identify two ways to ensure that correct class category codes are recorded against relevant projects.
A. Define as single template that has the class category already defined.
B. Define the class category as mandatory on relevant project types.
C. Define the class category as mandatory In the quick entry of the relevant templates.
D. Define a project status workflow that checks whether the class category is definedbeforechanging a project status.
E. Includea"Not applicable" code in the class category definition.
 Answer: B, C
Explanation:
B:To define class categories and class codes:
1.Navigate to the Class Categories and Codes window.
2.Enter a unique Class Category name and a Description.
3.Specify whether the class category is mandatory for every project you define.
Enable if all projects must have a code assigned to this class category. Do not enable if this class category is optional. If you do not enable this option, you cannot use this class category in your AutoAccounting rules.
4.Specify whether you want to use the class category in your AutoAccounting rules. Suggestion: For each project, you can use only one code with one class category for use with
AutoAccounting rules. If an AutoAccounting category already exists within a particular date range, assign an end date to the existing AutoAccounting category and then create a new one.
5.Specify whether you want to allow entry of only one class code with this class category for a project.
Note: Defining multiple class codes for one category for a project may affect reporting by class category; defining multiple class codes may cause your numbers to be included more than once.
6.Enter the Name, Description, and Effective Dates for each class code.
7.Save your work.
C:As part of a project template definition setup, you can choose which Quick Entry fields you want to define. Oracle Projects prompts you to enter information in these Quick Entry fields when you create a new project from a template. Choose Quick Entry fields for project information you want to enter (instead of accepting the template default) each time you create a project.
Order: Enter a number to indicate the sequence in which you want the Quick Entry fields to appear.
Field name: Choose the fields you want to appear in the Quick Entry window when you create a new project.
Specification: You enter a specification for the following field names:
Key Member:Select the project role type to use when creating the key member Classification:Select the class category to use when creating the classification Customer Name: Select the customer relationship to use when creating the project customer Prompt: You can enter a field name that is different from the predefined field name to display when you use Quick Entry.
Required: Choose whether you want to require entry for the Quick Entry field.

QUESTION: 62
A customer has provided a purchase order for $ 100k. The customer issues an additional $20k to the original purchase order. How would you invoice the total amount of $120k on only one invoice as per the terms of the contract?
A. Create a separateagreement and funding for $20k.
B. Update the existing agreement value to $120k and add an additionalfunding
line against the project for $20k.
C. Update the cost budget to $l20k.
D. Createa manual invoice in Accounts Receivable for the additional value.
E. Update any existing transactionsto allow billing to the new amount.
Answer: A

QUESTION: 63
The Finance Director is concerned that some of his or her project revenue may be overstated. What it should be reviewed to understand the revenue position on each project?
A. the ProjectStatus Inquiry to review the project's margin figures
B. the expenditure inquiry to understand the project's revenue position against the invoice position
C. the Project Summary unbilled receivables and unearned revenue report, which will identifyallunearned revenue
D. the revenue reviewform to inquire on the amount of revenue raised and invoices raised on aproject
E. theinvoice review form to inquire on the amount of revenueraised and invoices raised on project
Answer: C
Explanation:
Summarize Unbilled Receivables / Unearned Revenue Balances
The summarize unbilled receivables/unearned revenue balances process creates summary data required for running the UBR and UER reports. The process creates summary balances for draft revenue and draft invoices in Oracle Projects. The process summarizes amounts for draft revenues for which the process PRC: Generate Revenue Accounting Events has
 successfully generated events. The process summarizes amounts for draft invoices that have been transferred, imported, and successfully tied back to Oracle Receivables. The unbilled receivables and unearned revenue transactions are summarized by project, by account segment, cost center, and GL period, deriving the summary amounts used in the reports.

QUESTION: 64
After receiving supplier costs from the Oracle Payables Supplier Invoices transaction source vow customer wants to perform adjustments in Oracle Projects. Which three setups should exist?
A. AutoAccounting for Supplier Cost Credit Account
B. TransactionSource enabled for Adjustments
C. Default Supplier Cost Credit Account under project implementation options
D. Project/Task level Transaction Controls
E. AutoAccountingfor Supplier Invoice Cost Account
Answer: B, C, E
Explanation:
C:If you enable the Allow Adjustments option for a predefined transaction source for supplier costs, you must complete at least one of the following setup steps:
/(C)Specify the default supplier cost credit account for supplier cost adjustments in Oracle Projects implementation options for each operating unit. /Define a rule in Oracle Subledger Accounting to determine the supplier cost credit account.
This setup is required for the process PRC: Create Accounting to successfully create accounting for supplier cost adjustments. Oracle Projects displays a message asking you to validate the setup each time that you enable the Allow Adjustments option for a predefined transaction source for supplier costs.(B)
E:You can adjust the supplier cost expenditure items in Oracle Projects to transfer or split the items. Oracle Projects processes these supplier invoice adjustments using the Supplier Invoice Cost Account AutoAccounting function.
Reference:
Oracle Projects Implementation Guide,Implementing Oracle Project Costing

QUESTION: 65
 Which project class type can include revenue budgets?
A. Capital B. Indirect C. Contract
D. Capital and Indirect
E. Capital and Contract
Answer: C
Explanation:
Note:
*Allow Revenue Budget Entry. Indicates if you allow entry of revenue budget types. You may choose to not allow entry of revenue budgets for indirect or capital projects. You must enter a revenue budget for a contract project before it can accrue revenue and be billed.

QUESTION: 66
Which statement is true about the use of the calendar assigned to a project?
A. It is thedefault calendar assigned to resource requirements for the project. B. It isthedefault calendar for the automatic generation of cost forecasts in Financial Plans.
C. It is the default calendar used for determining accounting periods.
D. It is used in the determination of currency exchange rates.
E. It is used by date-dependent system workflows.
Answer: C
Explanation:
When you implement Oracle Projects, you can select the calendar used to maintain
PA periods.
PA Period Type
Specify a Period Type, which is used to copy Project Accounting Periods from the calendar associated with the ledger. If you copy PA Periods from GL, Oracle Projects copies all of the periods of this Period Type to set up the PA Periods.
In a multiple organization environment, the PA Period Type is specified for each operating unit.
 Reference:
Oracle Projects Implementation Guide,Implementation Options

QUESTION: 67
A project manager would like to find out how much event revenue was accrued against a project up to and including a specific date. Where would this information be available?
A. Events form within Project Status Inquiry
B. Accrued revenue withinExpenditure Inquiry Form
C. Revenue ReviewForm
D. ReviewProjectFundingForm
Answer: A
Explanation:
Project Status Inquiry
You can quickly and easily review the current status of a project, and then drill down for a more detailed review of the project and its tasks. It enables you to search for a project using search criteria. You can review project, task, and resource summary amounts, and actual and commitment amounts using a different resource list.
Oracle Projects maintains various levels of project summary amounts for cost, commitment, revenue, and budget amounts by project, task, and resource. You can review project summary amounts to quickly determine the status of a project, such as reviewing the current and originalbudgeted amounts and compare them to actual and commitment amounts. You can drill down to see summary amounts for the resources of the project or the selected task. You can select a resource list by which you want to view actuals and budgets. In addition, you can export project status inquiry data into an Excel spreadsheet for further analysis.

QUESTION: 68
An organization has specific departments that manage capital projects. How would you ensure that only these departments own capital projects?
A. Use the transaction control Functionality at the project level.
B. Use the settings in "Additional Details" of the Project/Task owning organization classification.
 C. Remove the asset definition options from the templates used by departments that arenot managing capital projects.
D. Use the Project/Task owning organization hierarchy in the implementation options.
E. Set up a separate organization hierarchy for the departments that are managing capital projects.
Answer: B
Explanation:
Note: You must select Yes, even though you cannot create contract projects in Oracle Grants Accounting. Oracle Grants Accounting uses contract projects to process revenue and invoices for awards. Oracle Grants Accounting uses an underlying award project to process revenue and invoices. The award project is a contract class project.
Reference:
Oracle Grants Accounting User Guide,Entering Organization Classifications

QUESTION: 69
A customer is planning to upgrade from 11/to R12 to use Subledger Accounting (SLA). Identify the three options available to the customer.
A. Configure SLA without using the existing AutoAccountingsetup.SLAgenerates accountingcombinations without AutoAccounting.
B. Continue to use the existing AutoAccounting setup. SLAuses the default flexfield valuesgenerated byAutoAccounting.
C. Define alternative accounting rulesin SLA to overwrite the defaultvalues provided byAutoAccounting.
D. Use the existingAutoAccountingsetup at the point of upgrade. Evaluate the benefits ofSLA and migrate to SLA when and if beneficial.
E. Use the existingAutoAccountingsetup only. SLA is not applicable to Projects because Oracle Projects hasAutoAccounting.
Answer: A, C, E
Explanation:
C:View Accounting Details
 With the integration to Oracle Subledger Accounting, you now have the
option to define account derivation rules within Oracle Subledger Accounting
that  will  replace  the  default accounts  generated by the  Oracle  Projects
AutoAccounting feature.
E:Account Generation Rules
During the upgrade, Oracle Grants Accounting creates default accounting definitions that allow the system to continue using existing AutoAccounting rules without additional setup steps. You may choose to create your own accounting definitions using Accounting Method

QUESTION: 70
A customer requires budgetary Integration with General Ledger for what will function as an “Approved Cost” budget. The customer also wants project managers to maintain cost budgets derived from the Staffing Plan maintained in the workplan. Which budgeting approach will support this requirement?
A. Forms based "Approved Cost" budget and Forms based "Staffing Plan" budget.
B.         FinancialPlan-based "Approved Cost" budget and Financial Plan-based "Staffing Plan" budget
C.        Forms-based "Approved Cost" budget and financial Plan-based "Staffing Plan" budget
D.        FinancialPlan-based "Approved Cost" budget and Forms-based "Staffing Plan" budget
Answer: D


No comments:

Post a Comment

Best Blogger TipsGet Flower Effect