Wednesday, January 6, 2016

CRM - Service Contracts Interview Questions

1)       what is usage in service contracts?
Ans :          Usage base service providing to the product, Usage means USE+AGE. we can provide the service to the product on the basis of USE(counters) and Durations(time) wise, this need to be define in service contracts how the product get service on eligible business process(customer support/Field service/Depot repair) with charges or without charges .
 
2)       What is versions in service contracts and how to change the versions?
Ans : To change version contracts authoring-> Tools menu->create new version contracts can be versioned to maintain the updates and changes.
Updates can be versioned with change in minor version.
and creating a new version option changes the major version of the contracts

3)       What is the use of manual and automatic contract number creation?
Ans : Auto numbering functionality will automatically create contract number after creation of the contract. It provides flexibility in defining how contracts are numbered. One can manually override the system generated number, assuming the allow manual checkbox is selected during setup.

4)       Why contracts need to group and how to assign?
Ans : Contract groups organize contracts in the Contract 
Navigator tab. service contracts authoring->summary->administration tab

5)       what are the administration components involving with service contracts?
Ans : components are as follows in R12
1.Change Request
2.Versions
3.Copy
4.Renewal
5.change Status
6.Terminations
7.Extend
8.Attachment

6)       Why counters is required for the usage products?
Ans :  They count the usage of product. This is recorded using counters devices/mechanism that measure usage such as number of phone calls made, no of copiers etc.

7)       Where to find the terminations and dues to the service contracts?
Ans : You can find termination and dues information 
Administartion sub tab of Summary tab.

8)       what are all default service contracts line types?
Ans :  The Default Service contracts line types are
1.Service
2.Warranty
3.Usage

9)       Where to find the terminations and dues to the service contracts?
Ans : You can find termination and dues information 
Administration sub tab of Summary tab.

10)   Where to define the line types?
Ans :
Setup --> Contract --> Categories & Sources --> Line Types

11)   What is the use of approval work flow?

Ans : Oracle Service Contract leverages Oracle workflow to automate the contract approval process. After authoring the contract one can send it for approval and obtain signature on contract.

No comments:

Post a Comment

Best Blogger TipsGet Flower Effect